FANDOM


N10150127893935191 2024

ung scen/östs scenkonstklubb, 2010.

Kommer av engelskans nightclub. En club, eller "klubb" som vi säger på svenska, är en scenisk händelse där DJ:s, gogodansare, olika typer av scenartister och publiken är aktörerna. En grupp människor samlas efter mörkrets inbrott i en lokal där det finns en bar med alkoholhaltiga drycker, för att göra något tillsammans, t.ex. improvisera fram olika scener och titta på dem samt lyssna på en DJ som spelar skivor, prata om konst och politik, dra skämt och dricka öl.

Strukturen på en klubb är öppen och rörlig, vi kan komma och gå när vi vill, vara klädda hur vi vill, prata undertiden som det pågår, bli berusade, flirta, träffa kompisar och gå på toaletten när som helst. På många klubbar kan vi dansa på ett dansgolv, men inte alltid: olika klubbar har olika inriktning.

Om vi söker oss till en viss klubb är det stor chans att vi träffar en likasinnad där, och dras ner i en subkultur.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.