FANDOM


De flesta i kulturbranschen har ett stort socialt kapital, bestående t.ex. av informella och formella nätverk. Vi möts på facebook, i referensgrupper på Kulturrådet, på premiärfester, privata middagar, teaterbiennaler, etc. I dessa nätverk lär vi oss vad vi ska läsa för böcker, lyssna på för musik och vilka TV-serier som vi ska se för att samla ett så stort kulturellt kapital som möjligt. Vi kan födas med detta sociala/kulturella kapital, t.ex. om vi föds in i en teaterfamilj som barnen Skarsgård och Wahlgren.

CitatEdit

"Socialt kapital är summan av de resurser, aktuella eller potentiella, som finns tillgängliga för en individ eller grupp genom att ha tillgång till ett bestående nätverk av mer eller mindre institutionaliserade relationer av ömsesidigt erkännande eller igenkännande.”
Pierre Bourdieu

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.